esmaspäev, 23. mai 2022

Soovitused, meeldetuletused perenaiselt.




   Oskan jagada soovitusi mida võiksid, külastajad, meil olles plaanidesse kirjutada.

Esmalt mainin ikka ja jälle ära, et meie kodumajutuses elategi kui kodus. Siin kodus on  õhtud enamasti vaiksed kuid täis looduse hääli. Linnud, konnad, rohutirtsud, kala sulpsatused jne. Teinekord jällegi näete lähedalt traktorit või kombaini. Ümberringi viljapõllud kui meri lainetamas. Teile jäetakse soovitud privaatsus kuid peate leppima meie igapäeva tegemistest tingitud sehkendamistega. Need pole seni kedagi seganud.




Aga veel...
Kindlasti oleme rõõmsad, et oleme lähedal Soomaa Rahvuspargile, Tori vanale mõisakompleksile, mis asub  kõrgete kallastega Pärnu jõe kaldal, kus on näha liivakivipaljandeid, loodusobjekti Tori Põrgut, mõisakompleksi , mälestuskirikut jpm.
Hobusekasvandust, milleta poleks Tori just selline nagu ta täna ja ajaloos on. Hobusekasvanduse uus muuseum on kindlasti külastamist vääriv.
 
Külastajatele on meeldinud giididega kanuumatkad, matk täiskuu ööl, kopravaatlusmatkad Soomaal.
Matkad saame ka saabudes tallu, kokku leppida teenusepakkujatega. Kunagi ei ole hilja.
Iseseisvalt saab läbida Riisa laudrada ja Koprarada Tõramaal. Jm.


Meie külastajad on enamasti oma küsimustele vastused saanud meilt ega pea eraldi külastama Tori Turismiinfopunkti.
Iseseisvalt reisijaile on hea võimalus enne Soomaale sõitmist astuda läbi infopunktist, seal saab ka kohvi ja meeneid osta. Jalga puhata  ja võimalusel juttu ajada. Näha meie kaunist kultuurikeskust- kohalikku rahvamaja. Ka rahvamaja on vaatamisväärsus.


Loomulikult ei ole 30 km pikk sõit Pärnusse kui kohale tullakse enamasti autoga. Pärnus peab igaüks ise leidma meeldiva tegevuse, neid soovitusi ma  jagama ei hakka. Kaarte on kaasa anda, et teekonda lihtsustada
Suvepealinnal on ka oma koduleht,  kus on  kultuurisündmused kirjas.

Peale Tori ja Soomaa jääb kuni 30 km kaugusele meilt veel kaks väga mõnusat kohta, mida võiksite külastada.
Üks neist on Kaisma Suurjärve puhkeala. Imeline loodus, ilus järv, vaikus ja laudtee.

Teine C.R.J. Talurahvamuuseum Kurgjal.

Lõpetan taas Tuka talus pakutavaga:
Kui just saunas leili ei võta, siis on ajaveetmiseks petank, sulgpall, Wifi ,peaaegu olematu liiklusega kruusatee jalutamiseks, kassid paitamiseks, lilled nuusutamiseks, terassid kus lihtsalt lesides puhata.
Muru kus paljajalu joosta.

2016 oktoobris valmis värskelt uus maantee. Meile on hea ligipääs ja kõvakattega tee.
Majad on avatud suveperioodil.
Lisan pildi kaardiga,  kus on välja toodud riigid , kust meie külastajad on meile jõudnud.

Meie hinne Bookingu keskkonnas on 10 palli süsteemis üle 9 juba aastaid.
Meil on ka külaliste raamat kus on tihti mainitud, et jäädakse rahule. Peaaegu kõik väliskülalised imestasid avaruse ja inimtühja paiga üle. Meie riigis elab riigi pindala suhtes ikka mitmeid kordi vähem elanike kui enamustes riikides. Naudin iga päev seda rahu ja avarust kus elan ja toimetan.
Kel seda ei ole, siis on õige aeg broneerida puhkus Tuka tallu. Igapäevane külaelu vajab teinekord ka mürarikkamaid tegevusi, aga need on ajutised.
Kõik ei ole kindlasti ideaalne nagu igas kodus ikka, aga perenaine panustab päevast päeva, et ikka paremuse suunas pürgida.







Blogiarhiiv