esmaspäev, 11. juuni 2018

2018 Tuka talus.


2018

Kõige selgema ettekujutuse saan edastada ikkagi läbi piltide. Mulle meeldib ka klõpsida kui kassiga jalutan. Kuna mai on väga soe olnud, siis kõik õitseb korraga. Imeline aeg on sirelite õitsemise aeg, siis on terve küla lõhna täis.Meie külas ongi palju sireleid. Lugesin üle ka meie aias kasvab kuut sorti sireleid ja üks poogitud sirel.
     














Kui talvel midagi majas ei toimu, siis on kevadel rohkem korrastamist ja seoses sellega muutub igal kevadel sisus midagi. Meie vana maja on külaliste jaoks rohkem nagu kodu kui külalistemaja, nii on meile öeldud. Tore, et meil ennast hästi tuntakse. Vana maja ongi eriline, sinna ei sobi elama inimesed kes armastavad luksust ja euroremonti.
Selles majas on rohkem nagu segasummasuvila stiil. Perenaine on eri aegade vana mööbli oma oskustele vastavalt kas värvinud, puhastanud või pisemad asjad nagu nt. nagid hoopis ise meisterdanud. Lihtsalt, kättesaadavast materjalist ja oma maitse järgi. See annabki majale oma näo. Loomulikult on kõik seinad , laed ja põrandad viltu , aga sellest ei peaks tegema probleemi, oluline on hõng ja armastus maja vastu. On asju mida ma ei suuda ära visata, neid on juba üksjagu kogunenud. Paremini säilinud asju võib tubades näha, aga osa riputasin kuuri seinale.

 Sel aastal pidasin vajalikuks väikese inforiiuli tegemist. Kogu olemasoleva materjali kohta oskan  infot selgitada, soovitada.


 Kuna maja välisvooder sai ära vahetatud, siis jällegi leidsime, et tahaks nii eakast majast jätta alles laudu mis olid seina pandud 1890 aastal. Kosten on säilinud tänaseni. Nii väärika eaga lauast tegin nagisid ja kopsisin ühe köögi seinagi üle.





Kui ülejäänud mööbli värvisin valgeks, siis on üks ese mis jääb originaalseks. 

Köögis on väikesed parandused tehtud


Hommik algab kasvuhoone avamisega. Uksed, aknad lahti võtan ikka maitserohelist hommikusöögi jaoks. Peenralt võetud till või roheline sibul ei lõhna ega maitse linnainimese jaoks mitte iialgi sarnaselt . Sel aastal on tomatid ka juba päris suured. Kurgiga läheb veel aega. 

Siin veel õitsejaid



Saunaterassil on hea koht kalu  vaadata. Kalade jälgimisel on mingi müstiline rahustav mõju. 
Sel kevadel meie karbid koevad. Mis sellest lõpuks välja tuleb näitab aeg, aga pulmatants toimub.


 Nii mõnigi kord on peetud heaks kohaks meie saunas pidada enne pulmi tüdrukute või poissmeeste õhtut. Viimati telliti ka tünn kohale . See oli väga õige otsus, soovitan edaspidigi.


 Saunas muutus ka asjade asukoht. Kitsa voodi asemel on nüüd 120 cm voodi ja sama lai lahtikäiv diivanvoodi. Külmik, mikrolaineahi, kohvikann.


 Oleme kõige ehedam kodumajutus, sest meil elategi meie kodus just samamoodi nagu meiegi mis ei tähenda, et me Teie privaatsust rikume. Välismaalastele kõige parem kogemus näha kuidas üks pere Eestimaal elab ja seda isegi kogeda. 

Blogiarhiiv